Nejčastější chyby při pečení makronek

8. března 2016 v 15:46 | Death_angel |  Chuť zahraničních dobrot
Již v předešlém článku jsem zmiňovala, že existují jisté zásady při pečení makronek. V případě že to děláme hrc prc od oka nebo nedodržujeme přesný postup s tím, že to nějak dopadne, zaděláváme si na problémy, které mohou být natolik fatální, že výsledný produkt končí v odpadkovém koši se slovy ,,už nikdy více! ''. Dnes se tedy podíváme, jaké problémy nás mohou potkat a důvody proč nás potkaly. Jednotlivé chyby budeme aplikovat v praxi a začneme u samotné tvorby hmoty. Někdy se může stát, že narazíme na tuhý bílek, který nám může pečení téhle laskominy zkomplikovat už sám o sobě. Předpokládejme, že všechny suroviny jsou v pořádku....

(1. popraskané makronky, 2. duté makronky, které nešly odloupnout a servala jsem je, čili jim chybí spodní hrana - v připadě, že se vám tohle povede doporučuji rovnou naplnit, protože skladovat se nedají - rychle zvlnou a hlavně se lepí na ostatní skořápky, matné a hrbolaté makronky připomínající piškoty)



  • Makronky jsou hrbolaté - to může být způsobeno tím, že jsme nedostatečně prosáli mandlovou moučku s moučkovým cukrem a zůstaly nám v hmotě kousky mandliček
  • Makronky nemají hezký kulatý tvar, jsou matné a nemají hladký tvar - může být způsobeno tím, že jsme nedostatečně vymíchali hmotu, protože při správném vymíchání jsou makronky lesklé a po nastříkání na plech se sami ještě roztečou do strany s tím, že špička po nastříknutí sama zmizí
  • Makronky jsou duté a chybí jim okrasná nožička - tady se snoubí několik chyb - jednak jste makronkám nenatřepali vůbec nebo málo a v hmotě zůstaly vzduchové bubliny a nebo mohou být nedopečené, v případě nožičky může jít i o problematiku nedostatečné krusty na povrchu makronky
  • Makronky vůbec nevyběhly a jsou jaksi při zemi - za to může nedostatečně vyšlehaný sníh a přemíchaná hmota
  • Makronky praskají a nebo přímo explodují - obojí může být způsobeno vysokou teplotou v troubě, ale také nedostatečným odpočinkem, během kterého je zapotřebí, aby se vytvořila krustička, která v troubě makronku tak trochu chrání před okolním světem trouby
  • Makronky nelze sloupnout popřípadě zůstane část nalepená na podložce či papíru - za všechno může nedostatečné dopečení a nebo teplotní šok, který makronky prodělaly - já nechávám makronky na horkém plechu dokud oba (makronky a plechy) nevychladnou přirozeným způsobem


Pro jazykově zdatnější jedince přikládám video mé oblíbené Anny Reardon:


Jednak je zde opět postup jak je vyrobit a na konci jsou nejčastější chyby velmi dobře popsané a fotograficky zdokumentované. DOPORUČUJI alespoň na čumendu, když nebudete rozumět.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Loretten Loretten | Web | 9. března 2016 v 21:23 | Reagovat

No, už mi leží bílky v lednici, hezky pod folií spinkají, zítra přijde moje makronkové poprvé. Koupila jsem si pro jistotu víc mouky, takže pokud se zítra nepovedou, ještě to jistí ta neděle! :D Budu na tyhle rady myslet, snad to bude poživatelné.

2 terezka66 terezka66 | Web | 10. března 2016 v 13:38 | Reagovat

to víš že budou, moc bych ti přála, aby se ti povedly na poprvé :D

3 Smithc835 Smithc835 | E-mail | Web | 24. února 2017 v 8:11 | Reagovat

Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog jump out. Please let me know where you got your design. Thanks fdgfdbaacbkecdgd

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama