Léto s příchutí zmrzliny aneb jiný kraj jiný mrav!

24. června 2015 v 9:52 | Death_angel |  Videa plná inspirace
Musím říct, že mi jaksi přestávají chutnat zmzliny, které dnešní obchody nabízejí. Dlouho jsem toužila umět si vyrobit poctivnou domácí zmrzlinu, pořídit si zmrzlinovač a vyrábět si pro vlastní potřebu zmrzliny bez éček a dalších sprominutím sraček, které se dneska do zmrzlin přidávají. Nedávno jsem brouzdala po internetu a zaujalo mě video, jak jednoduše a prostě si vyrobit zmrzlinu. V tomto videu (novodobá výroba zmrzliny různě po světě a možná už i u nás) zmrzlináři stačilo pouze mít pár kousků ovoce, které přelil nejspíše smetanovou směsí a na mrazící ploše z toho vznikla zmrzlina, ze které udělal hobliny a nandal do kelímku... Já zašla mnohem dál, a jak jsem tak brouzdala youtubem, narazila jsem na pár dalších zajímavých videí až mě napadlo, že vlastně na tom určitě nic nemůže být smíchat si smetanu s nečím udělat si základ na jakoukoli smetanovou zmrzlinu přidat nějaké ovoce a hotová zmrzlina už se těší na ochutnání... Pak jsem narazila na video, které přesně vyjadřovalo a prezentovalo to, co jsem si pomyslela já. Podle něho od té doby nedělám zmrzlinu jinak. Jediné co se mi hodí jsou ty dozičky, do kterých se zmrzlina vyrábí, čili partner si nakoupil zmrzliny, obsahy snědl a já do nich nyní dělám s radostí a láskou domácí zmrzliny.



Bohužel jsem nestihla v Lídlu akci na zmrzlinovače, čili opět se vracím ke svému milovanému multifunkčnímu robotovi od značky Bosch, abych si v některém z příštích měsíců dokoupila zmrzlinovač, který je kompatibilní s robotem. Na videu, které je výše, je dobré to, že se nemusí používat zmrzlinovač, sice to pak trvá než zmrzlina povolí, aby se hezky nandala do misky, ale i tak stojí za to. Podle tohoto videa jsem dělala naši první domácí zmrzlinu. Vyrobila jsem ji z dvou krabiček/kelímků 31% smetany = cca 500 ml a jedné plechovky cca 480 g sladkého kondenzovaného mléka. Musím říct, že je to skutečná kalorická bomba, ale v přiměřené míře.... Tento základ bych možná udělala příště méně sladší, takže bych nejspíše dala buď půl nebo třičtvrtě té plechovky kondenzovaného mléka. Na mě to bylo opravdu už moc, protože jinak téměř nesladím a odvykla jsem si od přílišného množství cukru, ale amíci jsou amíci :-D Do tohoto základu jsem tedy přidala rozmixované a propasírované maliny s třešněmi a zmrzlina? Zbláznila bych se z toho, jak je dobrá....



Dále mě už před pár lety zaujala zmrzlina v podobě malých kuliček, zvaná kuličková zmzlina, nikdy jsem jí neochutnala, protože jsem neměla tu čest na ní někde narazit, ale i tak si myslím, že to zas takový zázrak nebude, podle barev soudím, že to bude nejspíš také umělotina. Takže třeba někdy naochutnanou...

(zdroj: google pictures)
Takhle nějak vypadá, pro lepší představu - to že to bude dobarvené a podobně soudím už jen podle toho, že jsem kdysi narazila na stránky Tři Kopečky, na kterých autorka představuje, jak snadno se dá vyrobit domácí zmrzlina a příchutí je nespočet podle vlastních nápadů na inovaci. Autorka tam také psala, že vanilková zmrzlina ve skutečnosti není žlutá, ale bílá, ve které jsou zrníčka z vanilkového lusku a spousta lidí byla odrazena, protože přece vanilková musí být žlutá...

Pár videí, které jsem objevila na youtube:

Je to jednak video, o kterém jsem se zmínila již v úvodu článku: mrazivá plocha + ovoce + smetanový základ + dvě zednické špachtle (:-D) = zmrzlina v podobě hoblinek


(Víc mě ovšem zaujala s ovocem zvané dragon fruit (Pitaya)
- protože bych si opravdu nikdy nemyslela, že může ovoce takhle zbavit zmrzlinu)


upřímně tato zmrzlina mě láká asi nejméně, ale také je to zajímavá výroba
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 M` M` | Web | 28. června 2015 v 18:31 | Reagovat

Letos jsem měla zmrzlinu asi jen 2x teprve a nic moc :/ :D točená ještě jde, ale ty nanuky..jediný nanuk, který mi opravdu chutná je Mrož, takové to ovoce polité čokoládou - ne ten klasický :) na tom prvním videu vypadá příprava celkem jednoduše, takže za zkoušku to určitě stojí :) jinak tu kuličkovou zmrzlinu jsem také ještě nikde neviděla ;)

2 L. L. | Web | 29. června 2015 v 15:03 | Reagovat

mnam, ty mě děláš hrozné chutě...:)

3 terezka66 terezka66 | Web | 29. června 2015 v 19:36 | Reagovat

[1]: já právě dělala tu podle prvního videa a luxus, ještě mám v lednici jahodovou, tak si ju jdu naložit :-)

[2]: začíná léto, je potřeba rozjet zmrzlinové hody :D

4 Loretten Loretten | Web | 11. července 2015 v 13:15 | Reagovat

Já na tyhle recepty teda vůbec nejsem, ale obdivuju, že si s tím dáváš takovou práci a fakt si to sama vyrábíš... to je úplně úža :)

5 terezka66 terezka66 | Web | 2. srpna 2015 v 15:21 | Reagovat

musím říct, že ta zmrzlina opravdu stojí za ten čas a námahu, je vážně dobrá :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama